Pogoji poslovanja

Tukaj boste našli pomembne informacije glede nakupov na www.etre-belle.si.

1. Podatki o dobavitelju

Kozmetika etre belle Blaž Mačinković s.p.
Študljanska cesta 38, 1230 Domžale

ID za DDV: SI79360980

Matična št. 8177457000

2. Splošne določbe

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine https://www.etre-belle.si/ (v nadaljevanju tudi: spletna trgovina in spletna stran) so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu potrošnikov pred nepoštenimi poslovnimi praksami (ZVPNPP), Zakonom o elektronskem poslovanje na trgu (ZEPT) ter mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje.

Spletna trgovina je informacijski sistem, namenjen predstavitvi in prodaji izdelkov uporabniku. Upravlja ga Kozmetika etre belle Blaž Mačinković s.p. (v nadaljevanju: ponudnik). Uporabnik je oseba, ki uporablja sistem, torej kupec v spletni trgovini (v nadaljevanju tudi: kupec). Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine, pravice uporabnika in poslovni odnos med ponudnikom in uporabnikom.

Vsebine, ki so dostopne uporabnikom te spletne strani, so stvaritve, varovane kot avtorska dela v skladu z določbami Zakona o avtorski in sorodnih pravicah (ZASP) in drugimi veljavnimi predpisi. Imetnik avtorskih in morebitnih drugih pravic na navedenih avtorskih delih je ponudnik. Brez izrecnega pisnega dovoljenja ponudnika uporabnikom spletne strani ni dovoljeno nikakršno reproduciranje, distribuiranje, prenašanje, predvajanje, prikazovanje ali drugačna javna priobčitev avtorskih del, vsebovanih na tej spletni strani.

3. Varovanje osebnih podatkov

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov kupca, ki jih je vpisal ob nakupu (ime, priimek, naslov, poštna številka in pošta, telefon, e-poštni naslov), in hranimo dokumentacijo o komunikaciji z njim. Osebne podatke o kupcu ponudnik uporablja izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje e-novic, ponudb, predračunov, računov idr.) in ostalo potrebno komunikacijo. Podatkov o kupcu ponudnik v nobenem primeru ne predaja nepooblaščenim oz. tretjim osebam.

V kolikor želi kupec (uporabnik) svoje podatke urediti ali izbrisati s ponudnikovega seznama, lahko to sporoči na e-poštni naslov: info@etre-belle.si ali pošlje pisni zahtevek preko navadne pošte na naslov: Kozmetika etre belle, Študljanska 38, 1230 Domžale.

4. Cene

Vse cene izdelkov so prikazane razvidno, v vseh podanih cenah izdelkov je, če se ga obračunava, davek na dodano vrednost že vključen. Ponudnik si pridržuje pravico do dnevnih sprememb cen, razen če ni drugače navedeno. Cene, navedene na spletni strani, ne vključujejo stroškov poštnine.

Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti. Cene veljajo v primeru plačila po navedenih načinih plačila pod temi splošnimi pogoji.

5. Izdelki in fotografije

Ponudba izdelkov se zaradi narave poslovanja preko spleta ažurira in spreminja pogosto ter hitro. Ponudnik si za predstavitev osnovnih značilnosti prodajnih izdelkov, ki so navedene na embalaži izdelka, prizadeva zagotoviti jasne in popolne informacije. Izdelki se nenehno preoblikujejo (posodobitev formulacije, menjava embalaže), tako da se vsebina in sestavine izdelka lahko spremenijo. Ponudnik se trudi, da so informacije o izdelkih čim bolj natančne in da se ves čas osvežujejo. Lahko se zgodi, da se nekatere obvezne informacije, seznam sestavin, količina idr., občasno spremenijo. Na izdelku, ki ga prejme kupec, so navedeni vsi obvezni podatki.

Ponudnik kupcem priporoča, da pred uporabo izdelka vedno skrbno preberejo informacije, ki jih na embalaži izdelka ali etiketi z deklaracijo zagotavlja proizvajalec izdelkov. Informacije o izdelkih so na voljo le za osebno uporabo in se ne smejo razmnoževati in koristiti na kakršenkoli način brez predhodnega soglasja ponudnika. Ponudnik si pridržuje pravico do vsebinskih in drugih sprememb v spletni trgovini brez predhodnega obveščanja.

Vse fotografije so zgolj simbolične in ne zagotavljajo lastnosti izdelka. Barvni odtenki in videz izdelkov lahko odstopajo od dejanskega stanja izdelkov, kar pa ne vpliva na opredelitev in standard izdelka. Ponudnik ne sprejema odgovornosti za morebitne minimalne razlike med izdelki in prikaza v spletni trgovini. Možne so tekstovne napake in zanje ponudnik ne prevzema odgovornosti, kar pa ne vpliva na zakonske pravice kupca.

6. Postopek nakupa

Kupec izbere vrsto ter količino izdelka, če so na voljo, tudi dodatne lastnosti (npr. odtenek). Pred oddajo naročila pregleda nakupno košarico, izvede morebitne popravke ali nadaljuje z nakupom in potrdi naročilo. Sledi spletni obrazec, v katerega kupec vnese vse potrebne podatke za dostavo tega izdelka. Po oddanem naročilu spremembe več niso možne, kupcu se na e-poštni naslov, ki ga je navedel tekom nakupa, po elektronski pošti pošlje obvestilo o izvedenem nakupu. V primeru, da je kupec izbral plačilo po predračunu, se na obvestilu izpišejo tudi podatki za plačilo na transakcijski račun ponudnika.

Naročene izdelke ponudnik dostavlja v skladu s pogoji iz sektorja Dostava.

7. Tehnična sredstva za prepoznavanje in popravo napak pred oddajo naročila

Pred zaključkom in oddajo naročila je kupcu omogočeno, da:

 • vidi in pregleda, katere izdelke je izbral in dodal v košarico,
 • vidi in pregleda ceno posameznega izdelka in skupno ceno celotne izbrane količine posameznega izdelka,
 • ceno in količino vseh izbranih izdelkov,
 • spreminja količino izbranih izdelkov,
 • odstrani izdelke iz košarice,
 • preveri in spremeni vpisane podatke,
 • spreminja način prvezema/dostave,
 • spreminja način plačila.

Kozmetika etre belle Blaž Mačinković s.p., kot ponudnik pošlje potrdilo o prejemu naročila na elektronski naslov kupca, ki ga je ta navedel.

V kolikor kupec naročila ne želi oddati, lahko spletno trgovino zapusti pred oddajo naročila.

8. Način plačila

Kupec lahko svoje naročilo poravna:

 • z gotovino ob prevzemu naročila,
 • z nakazilom na transakcijski račun,
 • preko PayPal računa.
 • s kreditno kartico preko ponudnika Stripe.

Plačilo preko PayPala

Kupec plača neposredno prek svojega PayPal računa. Po oddaji naročila, bo preusmerjen na PayPal, kjer potrdi vrednost naročila. Takoj, ko je PayPal račun kupca bremenjen, je kupec preusmerjen nazaj na trgovino, kjer se mu izpiše status plačila in naročila. PayPal račun je bremenjen za dejanski znesek računa. V kolikor plačilo preko PayPal-a ni uspešno, naročilo pa je uspešno oddano, lahko kupec kontaktira ponudnika na naslov info@etre-belle.si in zaprosi za pomoč pri plačilu oz. za spremembo načina plačila.

9. Dostava

Za dostavo vseh naročil, oddanih v spletni trgovini, skrbi družba General Logistics Systems, logične storitve, d.o.o., Cesta v Prod 84, 1129 Ljubljana (v nadaljevanju: GLS Slovenia), ID za DDV: SI74531891, matična številka: 1538217. Blago, naročeno v spletni trgovini, bo ponudnik GLS Slovenia predal v dostavo na naslov, naveden med nakupovanjem v spletni trgovini, v roku treh delovnih dni. Če zaradi posebnih okoliščin to ne bo mogoče, bo ponudnik o tem obvestil kupca preko e-poštnega naslova, ki ga je kupec navedel med izpolnjevanjem spletnega obrazca v spletni trgovini, in z njim poskušal doseči ustrezen dogovor. Dostavo GLS Slovenia vrši v skladu z lastno poslovno politiko.

Ne glede na prvi in drugi odstavek tega sektorja, lahko ponudnik dostavlja naročila tudi v lastni izvedbi, če je to glede na naravo poslovanja smotrno in preko GLS Slovenia, če to zahtevajo posebni pogoji.

Blago ponudnik dostavi na naslov, ki ga je kupec navedel med izpolnjevanjem spletnega obrazca v spletni trgovini. V primeru osebnega prevzema se o natančnem času in kraju prevzema ponudnik dogovori s kupcem z vzpostavitvijo kontakta preko e-poštnega naslova ali telefonske številke kupca, ki ju je navedel med izpolnjevanjem spletnega obrazca v spletni trgovini.

Cena dostave blaga na območju Republike Slovenije: 3,00 EUR.

Cena dostave blaga na območju Republike Hrvaške: 6,90 EUR.

Če znaša vrednost nakupa 25,00 evrov ali več, je dostava na področju Republike Slovenije brezplačna. Če znaša vrednost nakupa 50,00 evrov ali več, je dostava na področju Republike Hrvaške brezplačna.

Pri plačilu po prevzemu GLS Slovenia zaračuna svoje storitve v skladu z vsakokratno tarifo.

10. Pravica do odstopa od nakupa, vračilo blaga, vračilo plačila

Kupec ima pravico, da v 14 dneh od prejema blaga ponudniku ustno, ustno na telefonsko številko 031 642 645, pisno na e-poštni naslov info@etre-belle.si, pisno na naslov Kozmetika etre belle, Študljanska cesta 38, 1230 Domžale, smiselno pa tudi drugače sporoči, da odstopa od pogodbe oziroma naročila, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev.

Kupec, ki od nakupa odstopa pisno, lahko poda izjavo o odstopu od nakupa na Obrazcu za uveljavitev pravice potrošnika do odstopa od pogodbe, ki je Priloga 1 teh splošnih pogojev poslovanja.
Če je kupec blago že prejel in od pogodbe odstopi, mora blago nepoškodovano in v nespremenjeni količini odposlati ponudniku v 14-ih dneh po oddanem sporočilu, da odstopa od pogodbe. Edini strošek, ki bremeni kupca v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila izdelkov.

Prejeto blago mora kupec vrniti nepoškodovano in v nespremenjeni obliki in v nespremenjeni količini, razen če je blago poškodovano, ne da bi bil za to kriv kupec.

Kupec lahko ponudniku sporoči, na kakšen način naj se mu vrne plačana kupnina in morebitni stroški pošiljanja. Če tega ne stori, mu ponudnik vrne plačano kupnino in morebitne stroške pošiljanja na enak način, kot so mu bili zaračunani.

Ponudnik nemudoma oziroma v roku 14-ih dni od dneva, ko je kupec ponudnika obvestil odstopu od nakupa, vrne kupnino z nakazilom na kupčev bančni račun.

Vzorec obrazca za odstop pogodbe:

OBRAZEC ZA UVELJAVITEV PRAVICE POTROŠNIKA DO ODSTOPA OD POGODBE (Obr. OP)
Kozmetika etre belle Blaž Mačinković s.p., Študljanska cesta 38, 1230 Domžale
elektronski naslov: info@etre-belle.si
Obveščam/obveščamo vas, da odstopam/odstopamo od pogodbe za prodajo tega
blaga/za zagotovitev te storitve:
Ime blaga/storitve
1.
2.
3.
4.
5.
Naročeno dne:
Prejeto dne:
Ime potrošnika/potrošnikov:
Naslov potrošnika/potrošnikov:
Podpis potrošnika/potrošnikov (samo, če se obrazec pošlje v papirni obliki):

11. Stvarne napake

Kupec lahko uveljavlja svoje pravice iz naslova stvarne napake, če o napaki obvesti ponudnika v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita. Kupec mora v obvestilu o napaki natančno opisati napako in prodajalcu omogočiti, da stvar pregleda.

Ponudnik ne odgovarja za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo potem, ko mineta dve leti, odkar je bila stvar izročena. Šteje se, da je napaka na stvari obstajala že v času izročitve, če se pojavi v roku šestih mesecev od izročitve.

Kupec, ki je pravilno obvestil prodajalca o napaki, ima pravico od ponudnika zahtevati, da odpravi napako na blagu ali vrne del plačanega zneska v sorazmerju z napako ali blago z napako zamenja z novim brezhibnim ali vrne plačani znesek.

12. Pritožbe in izvensodno reševanje potrošniških sporov

Ponudnik ne priznava nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga kupec lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov (ZIsRPS).

Pritožbo lahko kupec ponudniku poda ustno – osebno ali preko telefonskega klica na številko 031 642 645 – ali pisno na e-poštni naslov info@etre-belle.si ali naslov Kozmetika etre belle Blaž Mačinković s.p., Študljanska 38, 1230 Domžale

Povezava do platforme za spletno reševanje potrošniških sporov: https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=SL

13. Hramba pogodbe in pogodbeni jezik

Pogodbe o nakupu (naročila) so sklenjene v slovenskem jeziku in jih hranimo v elektronski obliki. Stranka po oddaji naročila prejme pogodbo o nakupu na elektronski naslov, ki je bil naveden v obrazcu za naročilo. Pogodbe so prav tako naknadno dostopne:

Za registrirane kupce: preko uporabniškega računa ali na pisno zahtevo po elektronski pošti na info@etre-belle.si

Za neregistrirane kupce: na pisno zahtevo po elektronski pošti na info@etre-belle.si

14. Prijava na e-novice

S prijavo na e-novice uporabnik soglaša, da se osebni podatki, ki jih posreduje ob prijavi na e-novice, uporabljajo oz. obdelujejo za posredovanje sporočil, povezanih s poslovanjem ponudnika (akcije, novosti, reklamna sporočila, novice idr.), na njegov elektronski naslov.

Takšno soglasje uporabnik kadarkoli pisno prekliče. Preklic lahko izvede s klikom na povezavo »odjavi se« v e-pošti, ki jo je prejel. Preklic lahko posreduje tudi na e-poštni naslov info@etre-belle.si ali naslov Kozmetika etre belle Blaž Mačinković s.p., Študljanska 38, 1230 Domžale

Akcije in novosti iz naše kozmetike v vaš poštni predal. Akcije in novosti iz naše kozmetike v vaš poštni predal
25+ let tradicije Nemška kvaliteta
Brezplačna poštnina Za vsa naročila v Sloveniji nad 25€
Varno nakupovanje 100% varna povezava
Spletna trgovina uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska se strinjate z njihovo uporabo.
Sprejemam vse piškotke
Več informacij
Hvala za vaše soglasje in prijavo na e-novice
Zapri
Izdelki z nadstandardnimi lastnostmi

Za nekatere naše izdelke je možen le osebni prevzem, saj so po teži ali dimenziji neustrezni za pošiljanje.

Za nekatere naše izdelke je možen le osebni prevzem, saj so po teži ali dimenziji neustrezni za pošiljanje.

V kolikor imate v košarici več izdelkov lahko izdelek nadstandardne teže ali dimenzije naročite posebej.

Za več informacij nas kontaktirajte. Z veseljem vam bomo pomagali.

Napaka pri posodabljanju košarice

Iskreno se vam opravičujemo za nastalo težavo.

Prosimo kontaktirajte nas na info@etre-belle.si za nadaljno pomoč.

Napaka pri iskanju

Iskreno se vam opravičujemo za nastalo težavo.

Prosimo kontaktirajte nas na info@etre-belle.si za nadaljno pomoč.

Napaka pri prijavljanju na novice

Iskreno se vam opravičujemo za nastalo težavo.

Prosimo kontaktirajte nas na info@etre-belle.si za nadaljno pomoč.