Splošni pogoji poslovanja

Splošne in ostale pogoje poslovanja določa kozmetika etre belle, Blaž Mačinković s.p., (prodajalec), ki blago na spletni strani etre-belle.si prodaja v svojem imenu in za svoj račun.

Podatki o podjetju:

être belle kozmetika, Blaž Mačinkovič s.p.
Študljanska cesta 38
1230 Domžale

tel: 01 721 50 20
fax: 01 724 40 76
mob: 041 642 645 ali 031 642 645

info@etre-belle.si
http://www.etre-belle.si

TRR SI56 0230 0026 2733 051 odprt pri NLB
Davčni zavezanec: DA
ID za DDV: SI79360980
Matična št. 8177457000

Splošno o etre-belle.si

etre-belle.si je predstavitvena spletna stran, na kateri pa se izvaja tudi prodaja kozmetičnih proizvodov znamke etre belle. Kupec je lahko fizična ali pravna oseba, upoštevajoč podatke posredovane ob registraciji in oddaji naročila. Fizična oseba je izključno tisti registrirani uporabnik, ki pridobiva ali uporablja blago in storitve za namene zunaj njegove poklicne ali pridobitne dejavnosti.

Kupec z registracijo potrjuje, da sprejema splošne pogoje poslovanja objavljene na tej strani in druge objavljene pogoje ter spremembe, ki jih bo upravitelj objavil na teh straneh.

Kozmetika etre belle in kupec medsebojne obveznosti urejata s temi splošnimi pogoji in z Zakonom o varstvu potrošnikov.

Ponudba in izvor

Ponudba, ki se nahaja na spletni strani se lahko zaradi narave poslovanja dnevno spreminja. Cene posameznega blaga so redne. Prodajalec odgovarja za kvaliteto blaga ali izvedbo storitve.

Nakup in račun

Blaž Mačinković s.p. nastopa kot prodajalec, ki ponuja blago preko interneta. Kupec znesek plača po predračunu ali po povzetju in skupaj z blagom prejme tudi račun v tiskani obliki z izkazanim DDV.

Dostava in plačilo

Dostava je zaradi omejitev proizvajalca mogoča samo za področje republike Slovenije in Hrvaške. Blago dostavljamo preko dostavne službe GLS. Dostava je na področju republike Slovenije brezplačna za vsa naročila nad 18€. Za naročila pod 18€ znaša strošek dostave 3,70€. Za naročila v republiko Hrvaško je za naročila do vrednosti 50€ strošek dostave 9,90€ na naročilo. Za naročila nad 50€ pa je dostava brezplačna. Predviden dobavni rok za izdelke, ki so na zalogi, je za Slovenijo 1-2 delovna dneva, za Hrvaško 2-3 delovne dni. Kljub skrbnemu načrtovanju, se lahko zgodi, da izbranega izdelka ni na zalogi. V tem primeru prodajalec kupca obvesti po elektronski pošti ali telefonu. Pri dobavi artiklov, ki jih prodajalec nima na zalogi v lastnem skladišču oziroma je izključno vezan na dobavo s strani svojega dobavitelja in na čas, v katerem lahko ta dobavitelj dostavi artikel do prodajalca, slednji ni odgovoren za morebitno zamudo pri dobavi.

Plačilo je za naročila v Sloveniji možno po paypalu, predračunu ali po povzetju. Za naročila na Hrvaškem, je plačilo možno po paypalu ali po predračunu.

Opis postopka naročila in sredstev za prepoznavanje in popravo napak pred oddajo naročila

Obrazec za odstop od pogodbeje voljo na tej povezavi: Obrazec za odstop od pogodbe.pdf

Dostopnost vsebine pogodbe/računa

Prodajalec bo vsebino pogodbe ter računa hranil in kupcu na njegovo željo posredoval elektronsko kopijo po e-pošti.

Pravica do odstopa od nakupa, vračilo blaga
Fizične osebe, ki sklenejo pogodbo/nakup na daljavo skladno z Zakonom o varstvu potrošnikov, imajo pravico, da najkasneje v 14 dneh od prevzema blaga na e-naslov info@etre-belle.si sporočijo, da odstopajo od pogodbe/nakupa, ne da bi jim bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Vrnitev prejetega naročila na naš naslov v roku za odstop (14 dni), se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe/nakupa. V primeru, ko kupec odstopi od pogodbe/nakupa s sporočilom na info@etre-belle.si, mora prejeto blago na naš naslov vrniti v 14 dneh po sporočilu. Prodajalec bo znesek prejetega plačila za vrnjeno blago nakazal kupcu na njegov bančni račun v 14 dneh po prejemu vrnjenega blaga. V kolikor kupec izdelek začne uporabljati, pa si premisli, izgubi pravico do odstopa od pogodbe/nakupa. Tudi sicer mora prejeto blago vrniti nepoškodovano in v nespremenjeni količini, razen, če je blago uničeno, pokvarjeno, izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv kupec. Stroške vračila blaga plača kupec.

Prosimo, da vračilu priložite kopijo računa in pravilno izpolnjen obrazec za vračilo blaga in tako zagotovite najhitrejšo izvedbo postopka. Pri pošiljanju izdelka na naš naslov upoštevajte, da pošiljk z odkupnino ne prejemamo. Povezava na obrazec za vračilo blaga se nahaja na dnu strani.

Če naročilo izvede pravna ali fizična oseba, ki opravlja pridobitno dejavnost, ne glede na njeno pravnoorganizacijsko obliko ali lastninsko pripadnost ter v primerih, ko nakup ni izveden na osnovi pogodbe, sklenjene na daljavo, določila prejšnjega odstavka ne veljajo. Morebitne zahtevke za vračilo blaga bomo v teh in podobnih primerih obravnavali individualno in pri tem v največji možni meri upoštevali vse razloge in okoliščine. Kupec mora blago vrniti na naslov:

être belle kozmetika, Blaž Mačinkovič s.p.
Študljanska cesta 38
1230 Domžale

Stvarna napaka

Prodajalec nosi odgovornost za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo v dveh letih od prevzema blaga, v skladu z določbami Zakona o varstvu potrošnikov. Če menite, da kupljeni izdelki že ob nakupu niso imeli lastnosti, ki so potrebne za njihovo normalno rabo ali promet in v drugih primerih, ki jih kot stvarne napake določa Zakon o varstvu potrošnikov, in nas o tem pravilno ter najkasneje v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita, obvestite, lahko zahtevate, da brezplačno odpravimo stvarno napako na izdelku ali vrnemo del plačanega zneska v sorazmerju s stvarno napako ali izdelek s stvarno napako zamenjamo z novim brezhibnim blagom ali vrnemo celotni plačani znesek.
Prosimo, da vračilu priložite kopijo računa in pravilno izpolnjen obrazec za vračilo blaga in tako zagotovite najhitrejšo izvedbo postopka. Povezava na obrazec za vračilo blaga se nahaja na dnu strani. Pri pošiljanju izdelka na naš naslov upoštevajte, da pošiljk z odkupnino ne prejemamo.

Pritožbe in spori

Vse morebitne pritožbe sprejemamo po elektronski pošti na info@etre-belle.si ali po telefonu na 01 724 40 75. Trgovec bo v roku petih delovnih dni kupcu potrdil, da je prejel pritožbo in v nadaljnih osmih dneh o poteku postopka. Prodajalec si bo prizadeval doseči dogovor, ki bo sprejemljiv za obe strani.

Prodajalec ne priznava nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov, kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

Povezava do platforme za spletno reševanje potrošniških sporov: https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=SL

Za morebitne sodne spore je pristojno stvarno pristojno sodišče v Domžalah.

Podatki o straneh

Pridržujemo si pravico do vsebinskih in drugih sprememb, tako splošnih pogojev, kot tudi pogojev spletne trgovine. Kljub nenehni skrbi za ažurnost in pravilnost objavljenih gradiv, so vsebinske napake spletne strani možne in zanje ne prevzemamo odgovornosti.

Avtorske pravice

Objavljene vsebine so ali v lasti kozmetike etre belle ali pa ima kozmetika etre belle za objavo soglasje avtorja. Vsakršno kopiranje, navajanje, presnemavanje, posnemanje in razširjanje brez vednosti podjetja kozmetika etre belle, Blaž Mačinković s.p., je prepovedano.

Pravila nagradne igre na Facebooku

Kozmetika etre belle, Blaž Mačinković s.p. (v nadaljevanju organizator) prireja nagradne igre, namenjene vsem oboževalcem strani Kozmetika etre belle Slovenija  v družabnem omrežju Facebook. Trajanje nagradne igre je vsakokrat navedeno v objavi na zidu Kozmetika etre belle Slovenija. Organizator si pridržuje pravico da trajanje nagradne igre podaljša ali nagradno igro prekine.

Nagrade 

Izmed vseh udeležencev, ki bodo sodelovali v nagradni igri, bomo izžrebali dobitnike različnih etre belle izdelkov.

Nagrajenci

V nagradni igri lahko sodelujejo vsi oboževalci facebook strani Kozmetika etre belle Slovenija starejši od 18 let. Podrobnejša navodila o prejetju nagrade bodo nagrajencu sporočena skupaj z obvestilom o nagradi. Seznam nagrajencev bo objavljen na facebook strani Kozmetika etre belle Slovenija. S sodelovanjem v nagradni igri se nagrajenec strinja z objavo svojega imena.

Do nagrad niso upravičeni zaposleni in zunanji sodelavci organizatorja, vključno z njihovimi ožjimi družinskimi člani.

Način sodelovanja v nagradni igri

Sodelujoči v nagradni igri so lahko le oboževalci Facebook strani Kozmetika etre belle Slovenija. 

S sodelovanjem v nagradni igri sodelujoči sprejme ta pravila in pogoje sodelovanja. Elektronske naslove lahko zgoraj navedeni organizator uporabi za svoje promocijske namene.

Vsak posameznik lahko sodeluje enkrat. Organizator nagradne igre lahko iz žreba izloči vse sodelujoče, za katere sumi, da so na nepošten način sodelovali več kot enkrat. Seznam vseh nagrajencev bo objavljen na FB strani Kozmetika etre belle Slovenija

Prevzem nagrade

Nagrajenca ali nagrajenko bomo objavili na naši facebook strani. Ko se odzove, bo o načinu in roku prevzema nagrade obveščen po zasebnem sporočilu na Facebooku.

Denarno izplačilo nagrade ni mogoče, prav tako ne menjava nagrade. Rezultati žrebanja so dokončni in pritožba nanj ni mogoča. Če izžrebanec sprejem nagrade odkloni, se šteje, da izžrebanec nagrade ne želi sprejeti ter je tako organizator v razmerju do izžrebanca prost vseh obveznosti po tej nagradni igri. Skladno z Zakonom o dohodnini (ZDoh-2) (Ur. l. RS, št. 13/2011 – UPB7) in Zakonom o davčnem postopku (ZDavP-2) (Ur. l. RS, št. 13/2011 – UPB4) mora nagrajenec za prevzem nagrade posredovati  svojo davčno številko in osebne podatke.

Varovanje osebnih podatkov

Osebni podatki bodo varovani skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1)(Ur. l. RS, št. 94/2007-UPB1) in Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot)(Ur. l. RS, št. 98/2004-UPB 2, 126/2007, 86/2009).

Odgovornost organizatorja

Organizator si pridržuje pravico, da brez kakršnih koli obveznosti do sodelujočega umakne vsebine, ki so žaljive, rasno nestrpne, obscene ali so po mnenju organizatorja iz kakršnega koli drugega razloga neprimerne, z zida facebook strani Kozmetika etre belle Slovenija. Profil in sodelujočega, ki je vsebino objavil, izloči iz sodelovanja v nagradnih igrah in sodelovanja na tej facebook strani. Sodelujoči je v celoti odgovoren za vso škodo, ki bi jo lahko povzročil organizatorju ali tretjim osebam s posredovanimi in objavljenimi vsebinami.

Organizator ne prevzema nikakršne odgovornosti za:

  • (ne)delovanje družabne spletne mreže Facebook,
  • vse ostale aktivnosti na spletni mreži Facebook,
  • (ne)resničnost podatkov, ki so navedeni v imenu Facebook profila uporabnika,
  • nedelovanje spletne storitve, ki je posledica izpada omrežja pogodbenih partnerjev, izpada električne energije ali drugih tehničnih motenj, ki bi lahko začasno motile uporabo storitve,
  • vsakršne posledice, ki bi jih sodelujoči utrpel zaradi sodelovanja v nagradni igri.

Končne določbe 

Podjetje Facebook Inc. ni nikakor vpleteno v samo nagradno igro, je ne promovira, sponzorira ali administrira. Kozmetika etre bele Slovenija uporablja Facebook kot spletno mesto za izvedbo nagradne igre. Organizator si pridržuje pravico do sprememb pravil, če to zahtevajo vzroki tehnične ali komercialne narave ali vzroki na strani javnosti.

O vseh spremembah in novostih nagradne igre bo organizator obveščal udeležence z  objavami na Facebook strani Kozmetika etre belle Slovenija.

25+ let tradicijeNemška kvaliteta
Brezplačna poštninaZa vsa naročila v Sloveniji nad 18€
Varno nakupovanje100% varna povezava
Spletno mesto uporablja izključno piškotke, ki so nujni za delovanje spletne trgovine. Z nadaljevanjem obiska se strinjate z njihovo uporabo. (Več informacij)
Se strinjam