• Linije
  • /
  • Purity Intense - nečista koža

Purity Intense - nečista koža

Purity Intense - nečista koža

Nega za mastno in nečisto kožo

Purity Intense - za vidno in unčinkovito izboljšanje strukture kože – za naravno lepo polt!

Nečista koža ni tako redka problematika. To ni težava le pri mladostnih kožah, še dolgo po puberteti je koža lahko problematična, zato je potrebna posebna nega.
Neenakomeren relief, ostanki nečistoč, sebuma in luščenje povzročajo videz nečiste kože. Nečisto kožo najlažje prepoznamo po t.i. ogrcih, malih črnih pikicah, ki se kopičijo v izvodilih žlez lojnic v koži. Pri nečistih kožah so lojnice polne sebuma in delcev dlačic, kar v najslabšem primeru lahko privede do vnetja, če se v družbi znajdejo tudi bakterije.
Nečista koža potrebuje posebno, učinkovito in usklajeno nego, ki podpira kožo k vračanju v ravnovesje. Da bi kožo v takšnem stanju lahko ustrezno in skrbno negovali, smo pri kozmetiki être belle razvili proizvode s kombinacijo aktivnih sestavin, ki vidno in učinkovito izboljšajo vašo polt.

Glavne sestavine

Beta hydrokside™ ACSD

Visokoučinkovit, inovativen kompleks aktivnih sestavin, ki združuje salicilno kislino, polisaharide akacije. S povezavo obeh molekul, sta delovanje salicilne kisline in pozitiven učinek na nečisto kožo veliko bolj intenzivna. Kompleks deluje zelo učinkovito, ker salicilna kislina ne prodre globlje v kožo, temveč deluje le na roženi plasti.
Prednosti:
•    Deluje keratolitično
•    Uravnava delovanje žlez lojnic in tako zmanjšuje izločanje sebuma
•    Oža pore

Puramex Zn™

Učinkovita cinkova spojina, ki deluje antimikrobno, antiseptično in za učinkovito podporo uravnavanju izločanja sebuma.
Prednosti:
•    Uravnava izločanje sebuma
•    Antimikrobno in antiseptično delovanje
•    Anti-akne

Alantoin

Alantoin pomirja kožo, podpira strukturo celic in pospešuje njihovo regeneracijo. Zaradi dokazanega keratoplastičnega učinka (mehčanje rožene plasti) in antiiritacijskih lastnosti, se uporablja v proizvodih za občutljivo, mastno in nečisto kožo.

Bisabolol

Poleg antimikrobnega in protivnetnega delovanja, bisabolol deluje tudi sproščujoče pri iritacijah in stimulira obnavljanje celic.

Deo-Usnate™

Kompleks učinkovin z izvlečkom bradovca (usnea barbata) ima intenziven antibakterijski učinek. Zelo primerna učinkovina za aknasto kožo.

Glicerin

Glicerini se zaradi svojih vlažilnih lastnosti in združljivosti s kožo, pojavljajo kot del naravnega sistema vlaženja kože (naravni vlažilni faktor – NMF) v roženi plasti. Iz teh razlogov so še posebno primerni za razdraženo, občutljivo in poškodovano kožo. Glicerini so sposobni vezati vlago v koži in preprečevati izgubo vlage, ki jo vsebuje proizvod. V nekaterih primerih lahko preprečujejo tudi izgubo vlage v koži in s tem tudi njeno izsuševanje.

Ekstrakt grenivke

Ekstrakt grenivke je zaradi svojih antiseptičnega in baktericidnega delovanja neke vrste naravno razkužilo, zato je še posebno učinkovit pri vnetjih in poškodbah. Poleg tega deluje tudi fungicidno in antimikotično. Skozi ta širok spekter učinkov, je ta ekstrakt neke vrste »sadni antibiotik/antimikotik«.

Nepozebnik (hamamelis)

Nepozebnik je poznan predvsem zaradi svojega adstringentnega delovanja, prispeva pa tudi k boljši prekrvavitvi in s tem bolj sveži polti. Zmanjšuje izločanje sebuma in pozitivno deluje pri nečisti koži.

Kafra

Kafra zaradi svojih dezinfekcijskih sposobnosti deluje protivnetno.

Izvleček sivke

Sivkin izvleček deluje antiseptično, antimikrobno, antimikotično in protivnetno. Idealna sestavina za nečisto kožo. S svojimi hranilnimi in zaščitnimi lastnostmi pomirja in uravnaga razdraženo kožo.

Izvlečki lišajev

Zeliščni izvlečki, ki delujejo antibakterijsko, kar je dobra preventiva proti vnetjem.

Ocopirox®

Sestavina z učinkovitim antimikrobnim in antioksidantnim delovanjem. Inhibira proliferacijo določenih kvasovk na koži in s tem zavira vnetne reakcije, razdraženost kože in rdečico.

Pantenol

Pantenol je provitamin B5 (prekurzor vitamina B) in prekurzor koencima A, ki se v telesu pretvori v učinkovito komponento pantotensko kislino in tako razvije svoj dragoceni kozmetični učinek. Intenzivno vlaženje kože, ter učinkovita pomoč vlaženju roženega sloja kože, skrbita za boljšo elastičnost in ščitita kožo pred izsušitvijo.

Papain

Encim papain se naravno nahaja v papaji (sadež). Papain pridobivajo iz nezrelih sadežev, nabranih v zgodnjih jutranjih urah. Sok nezrelih papaj vsebuje veliko koncentracijo papaina. Encim pa pridobivajo tudi iz mlečnih cevčic stebla in črnih semen. Papain ima antibakterijski, antivnetni in antioksidantni učinek. Deluje pa tudi proteolitično, to pomeni da ima sposobnosti razgraditi beljakovine, kar lahko uporabimo pri negi kože. Odstrani odmrle celice in sebum, tako da koža na videz in otip deluje pomlajeno. Mehča in topi sloje odmrlih celic in uravnava izločanje sebuma.

Salicilna kislina

Z nežnim in učinkovitim antimikrobnim in antimikotičnim delovanjem, ima salicilna kislina protivnetni učinek na koži. Salicilna kislina raztaplja del vezivnega tkiva in tako odstrani odmrle celice. Koža tako postane mehna, nežna, polna in lažne diha.

Žveplo

Žveplo je zelo učinkovito pri preprečevanju prevelike proizvodnje maščobe na koži. Ima keratoplastičen in keratolitičen učinek, zato je idealna učinkovina za nečisto kožo s prevelikim izločanjem sebuma.

Olje grozdnih pečk

Olje grozdnih pečk se je s svojimi dragocenimi lastnosmi pri negi kože zelo izkazalo, še posebno pri negi nečiste kože. Poleg antioksidativnih, regeneracijskih in vlažilnih lastnosti, vsebuje veliko količino linolne kisline, ki igra vlogo pri kožini sposobnosti absorpcije olj – tako koža postane bolj elastična in polna. Z omogočanjem enakomernega nanosa in porazdelitve po koži, se tudi breme aktivnih sestavin porazdeli enakomerno, tako da koža vpije proizvod brez dodatnih iritacij ali obremenitev.

 

Akcije in novosti iz naše kozmetike v vaš poštni predal. Akcije in novosti iz naše kozmetike v vaš poštni predal
25+ let tradicije Nemška kvaliteta
Brezplačna poštnina Za vsa naročila v Sloveniji nad 25€
Varno nakupovanje 100% varna povezava
Spletna trgovina uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska se strinjate z njihovo uporabo.
Sprejemam vse piškotke
Več informacij
Hvala za vaše soglasje in prijavo na e-novice
Zapri
Izdelki z nadstandardnimi lastnostmi

Za nekatere naše izdelke je možen le osebni prevzem, saj so po teži ali dimenziji neustrezni za pošiljanje.

Za nekatere naše izdelke je možen le osebni prevzem, saj so po teži ali dimenziji neustrezni za pošiljanje.

V kolikor imate v košarici več izdelkov lahko izdelek nadstandardne teže ali dimenzije naročite posebej.

Za več informacij nas kontaktirajte. Z veseljem vam bomo pomagali.

Napaka pri posodabljanju košarice

Iskreno se vam opravičujemo za nastalo težavo.

Prosimo kontaktirajte nas na info@etre-belle.si za nadaljno pomoč.

Napaka pri iskanju

Iskreno se vam opravičujemo za nastalo težavo.

Prosimo kontaktirajte nas na info@etre-belle.si za nadaljno pomoč.

Napaka pri prijavljanju na novice

Iskreno se vam opravičujemo za nastalo težavo.

Prosimo kontaktirajte nas na info@etre-belle.si za nadaljno pomoč.