• Linije
  • /
  • hyaluronic

hyaluronic

hyaluronic

hialuronska kislina v treh dimenzijah

Trojni učinek – hrani – gladi – vlaži

Zakaj se naša koža stara?

Se spomnite kakšna je bila vaša koža, ko ste bili stari 20 let? Imela je dobro razvito odpornost in sposobnost skladiščenja dovolj vlage. Narava je razvila prefinjen sistem za učvrščevanje kože in prepreko naravnega izhlapevanja vlage. S hialuronsko kislino in kolagenom – oba proizvaja telo samo – koža ostane čvrsta in naravno mladostna.
Na žalost pa se nekje po 25 letu proizvodnja lastne hialuronske kisline in kolagena zmanjšata. Pri 40 letu je proizvodnja hialuronske kisline zmanjšana na 40%, pri 60 letu pa na 10%. Interakcija med hialuronsko kislino in kolagenom ne deluje več gladko. Posledice so vidne: pomanjkanje elastičnosti in gubanje.

Za preprečevanje neljubih učinkov smo pri kozmetiki être belle razvili nov interaktiven sistem sestavin – trojno kombinirana hialuronska kislina z bio-tehnološkimi aktivnimi sestavinami.

Intenzivno sončenje, voda, vročina in veter na koži pustijo posledice. Koža postane suha in luskasta. Te negativne posledice učinkov okolja, tako kot staranje, povzročajo zmanjšanje vsebnosti hialuronske kisline v vezivnem tkivu. Rezultat: izguba tonusa, ohlapna koža in intenzivno gubanje.

Z uporabo hyaluronic³ sistema aktivnih sestavin lahko te posledice močno omilite. Proizvodi être belle hyaluronic³ vsebujejo večstransko hialuronsko kislino v kombinaciji s sestavinami s takojšnjim učinkom za učvrščevanja kože in lifting, rezultat pa je mladostna in čvrstejša koža.

Prednosti uporabe izdelkov hyaluronic3:

•    hyaluronic³ kombinacija treh oblik hialuronske kisline (podpira – gladi – učvrsti)
•    Takojšen in dolgotrajen učinek
•    Lifting obraza
•    Nega obraza, ki je prilagojena tako, da jo koža najbolje prenaša
•    Ne vsebuje parabenov
•    Ne vsebuje PEG-derivatov
•    Ne vsebuje mineralnih olj
•    Proizvodi niso alergeni

Aktivne sestavine

Hialuronska kislina

Hialuronska kislina je naravno prisotna v različnih telesnih tkivih in tekočinah, npr. v solzah, v očesu, v hrustancu, v sklepih in v naši koži. Tu molekule hialuronske kisline tvorijo osnovno komponento polnilne snovi med celicami kože. Hialuronska kislina je tudi odgovorna za mehanske lastnosti, kot npr. elastičnost in razteznost. Izguba polnilne snovi ima za posledico izgubo volumna kože in tonusa, kar vodi v nastanek gubic.
Struktura in proizvodnja:
Iz kemijskega vidika je hialuronska kislina biopolimer (polimer = sestavljen iz mnogo enakih enot). Sestavljena je iz verižnih in razvejanih molekul, ki so ravnotako sestavljene iz enakih ali podobnih enot (disaharidne molekule)
Hialuronska kislina je narejena iz nekaj tisoč identičnih disaharidnih molekul, kot dolg niz biserov. Dolžina teh “hialuronskih verig” določa njihovo moč prodiranja, delimo jih na tiste z visoko in tiste z nizko molekulsko maso.
Danes hialuronsko kislino proizvajamo s fermentacijo bakterijskih sevov. Ta biotehnološka metoda proizvodnje zagotavlja visokokvalitetno hialuronsko kislino.
Lastnosti in učinek:
Hialuronska kislina ima od vseh do sedaj znanih naravnih ali sintetičnih polimerov največjo sposobnost vezave vlage. 1g hialuronske kisline lahko veže do 3 litre vode.
Zaradi te neverjetne sposobnosti vezave vode, hialuronska kislina deluje kot zadrževalec vlage v koži in tako ohranja tonus in elastičnost v tkivu.
Še več, kot večina polisaharidov ima sposobnost lovljenja prostih radikalov, zmanjšuje iritacije in škodljive učinke okolja.

Visokomolekularna hialuronska kislina

Učinek:
•    Intenzivna hidratacija
•    Na površini kože ustvari film, ki ne preprečuje dihanja kože. Dovoljuje naravno kroženje        zraka in svetlobe
•    Takojšnji učinek z vezavo vlage in polnjenjem gubic od znotraj
•    Kožo zgladi in ji daje prožnost

Nizkomolekularna hialuronska kislina in hialuronska kislina enkapsulirana v liposome

•    Optimalna moč prodiranja v kožo
•    Izboljšanje elastičnosti in tonusa tkiva
•    Revitalizacija kožinega medceličnega rezervoarja
•    Ustvari skladišče vlage
•    Gubice napolni od znotraj

Kombinacija visokomolekularne hialuronske kisline, kot kreatorja filma in nizkomolekularne hialuronske kisline kot zadrževalca vlage, enkapsulirane v liposome kot nosilce, tvori edinstven polnilni in lifting učinek te linije.

Quicklift™

Quicklift™ je xanthan polimer. To je aktivna sestavina, bazirana na glukozi (polisaharid). Na koži tvori čvrsto, nevidno in prepustno mrežo. Značilen je zaradi svojih dobrih zmožnosti vezave vode. Zaradi svoje visoke površinske napetosti, Quicklift™ tvori nevidno mrežo vlage. Hiter in dolgotrajen lifting učinek zgladi površino kože in nemudoma napolni fine linije in gubice. Koža postane sveža in vitalna. 

Eyeseryl™

Je peptid, ki krepi stene kapilar in izboljšuje elastičnost kože. S krepitvijo sten kapilar, zavira prehajanje hemoglobina iz krvi skozi stene in tako neposredno vpliva na nastajanje temnih kolobarjev okoli oči.

Alga sargassum bacciferum, Alga durvillaea antarctica

Ti dve algi spadata v rod rjavih alg. Značilni sta zaradi visoke vsebnosti elementov v sedeh, mieralov, vitaminov in proteinov.
Učinek:
•    Hidratacija
•    Izboljšanje elastičnosti poroženelega sloja kože
•    Stimulacija presnove

Olje rakitovca

Sadeži rakitovca so bogati z vitamini, posebno z vitaminom C, zato so popularni kot dietni nadomestek, v obliki sokov ali likerjev.
Olje, pridobljeno iz semen, je bogato z esencialnimi maščobnimi kislinami, kot npr. linolenska kislina in beta karoten. Olje celo pospešuje celjenje ran.
Učinek:
•    Pomirjujoče, celilne lastnosti
•    Kožo ohranja mehko in prožno
•    Uporablja se za tretiranje atopičnega ekcema

Skvalan

Skvalan je nizko-viskozno, transparentno olje, pridobljeno iz oliv in pšeničnih kalčkov. Koža ga odlično prenaša, gladi hrapavo, razpokano kožo. Koža ga zelo dobro absorbira.
Jojobino olje
Jojobino olje je pridobljeno iz olivi podobnega sadeža, zimzelene jojobe. Ta rastlina zraste v divjini, v suhih regijah Kalifornije, Mehike in Arizone.
Jojobino olje je temperaturno obstojno do 300°C in ne postane žarko. Ima več načinov uporabe kot negovalna komponenta v emulzijah. Kožo naredi svilnato mehko in jo zaščiti pred škodljivimi učinki okolja.

Olje grozdnih pečk

Koristno olje grozdnih pečk je pridobljeno s hladnim stiskanjem.
Zaradi visoke vsebnosti polifenola (vključujoč visokoučinkovit procyanidin) in tokoferola, je olje grozdnih pečk znano kot zelo dober antioksidant in dobra zaščita celičnih membran. Vključuje 90% nenasičenih maščobnih kislin in približno 70% esencialne linolenske kisline.
Nadaljne aktivne sestavine so vitamini A, C in E, ter mineralni in elementi v sledeh.

 

Akcije in novosti iz naše kozmetike v vaš poštni predal. Akcije in novosti iz naše kozmetike v vaš poštni predal
25+ let tradicije Nemška kvaliteta
Brezplačna poštnina Za vsa naročila v Sloveniji nad 25€
Varno nakupovanje 100% varna povezava
Spletna trgovina uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska se strinjate z njihovo uporabo.
Sprejemam vse piškotke
Več informacij
Hvala za vaše soglasje in prijavo na e-novice
Zapri
Izdelki z nadstandardnimi lastnostmi

Za nekatere naše izdelke je možen le osebni prevzem, saj so po teži ali dimenziji neustrezni za pošiljanje.

Za nekatere naše izdelke je možen le osebni prevzem, saj so po teži ali dimenziji neustrezni za pošiljanje.

V kolikor imate v košarici več izdelkov lahko izdelek nadstandardne teže ali dimenzije naročite posebej.

Za več informacij nas kontaktirajte. Z veseljem vam bomo pomagali.

Napaka pri posodabljanju košarice

Iskreno se vam opravičujemo za nastalo težavo.

Prosimo kontaktirajte nas na info@etre-belle.si za nadaljno pomoč.

Napaka pri iskanju

Iskreno se vam opravičujemo za nastalo težavo.

Prosimo kontaktirajte nas na info@etre-belle.si za nadaljno pomoč.

Napaka pri prijavljanju na novice

Iskreno se vam opravičujemo za nastalo težavo.

Prosimo kontaktirajte nas na info@etre-belle.si za nadaljno pomoč.